Global Timber Aarhus | KG Hansen | entreprenørvirksomhed

Aarhus: Det nye Global Timber domicil tager form

12. september 2018 - kl. 01:58

Ifølge projektchef Jakob Gellert skrider opførelsen af trægrossisten Global Timbers og datterselskabet Fredsted Floors nye fælles domicil planmæssigt frem. Og på trods af vejrmæssige udfordringer forventes huset at stå klar til aflevering midt i februar 2019. 

”Vi er kommet rigtig godt igang og specielt inden sommerferien er der sket meget. Desværre er vi lige nu hårdt ramt af de mange dage med regn, som især giver vores tagdækkere problemer. Men snart er huset lukket, og hvis alt går vel, starter vi arbejdet med de indvendige detaljer i næste uge, så huset for alvor begynder at tage form.”

Det nye 1.470 m2 domicil - som er fordelt på 1.109 m2 nybyggeri og 381 m2 ombygning - opføres i totalentreprise i Højbjerg syd for Aarhus. Huset, som er tegnet af RAVN Arkitektur, kommer til at fremstå på én gang elegant og markant. På trods af sammenlægningen af de to virksomheder har man prioriteret at markere forskelligheden i form af to krydsende længer med kontrasterende facadebeklædninger. Hvor Global Timbers facade beklædes med træ fra egen import, vil Fredsted Floors kontor og showroom fremstå mere åbent og transparent med store glaspartier.

Tanken har været, så vidt muligt, at integrere de to virksomheders egne produkter i byggeriet. I skæringspunktet mellem de to bygninger, som har ét gennemgående tagforløb, der sikrer sammenhæng i bygningen, placeres virksomhedernes fælles faciliteter. Udvendigt anlægges der et spejlbassin, der løber langs hele den ene facade og rundt om bygningens ene gavl. Dette er blot en af de mange detaljer, som er med til at gøre Global Timbers nye domicil til et markant byggeri i kvarteret.

Visualiseringer: RAVN Arkitektur

Tilbage
nyheder
139 / 189