Entreprisedirektør Stern Johansen fejrer 25 års jubilæum

29. januar 2020 - kl. 09:22

Torsdag den 30. januar fejrer entreprisedirektør Stern Johansen sit 25-års jubilæum hos K.G. Hansen & Sønner a/s

Stern er født og opvokset på en gård i Urup, 10 km vest for Grindsted, som den yngste af tre søskende.  Hans far var landmand men det lå ikke i kortene at Stern skulle overtage den fødende gård, så efter folkeskolen gik Stern i lære som tømrer, efterfulgt af en uddannelse som byggetekniker. Uddannelsen førte til et job hos Snedkergården i Billund, hvor Stern med sin kvalitetsbevidsthed og professionelle tilgang i en alder af 23 år fik ansvaret for produktionen på værkstedet. Stern ville mere og den 1. februar 1995 startede han som kalkulatør hos KG Hansen – en virksomhed i vækst og dermed mange muligheder.

Der blev regnet og kalkuleret og efter nogle år og en god portion erfaring rigere, blev Stern kalkulationsleder og igen nogle år senere kalkulationschef. Nu startede en årrække hvor det gik rigtig stærkt, der var travlhed i byggebranchen helt frem til efteråret 2008 hvor finanskrisen indtraf - det var samme år som Stern blev udnævnt til chef for salgs- og kalkulationsafdelingen og med den titel fulgte en meget ansvarsfuld rolle, hvor det lykkedes at vinde mange spændende opgaver, som var medvirkende til, at KG Hansen kom styrket ud af denne periode. Sideløbende var der føjet en lederuddannelse til cv’et og i 2010 kom der nye udfordringer – Stern blev udnævnt til entreprisedirektør og indtog dermed en plads i ledelsen for KG Hansen.

De første 25 år hos KG Hansen har med Sterns egne ord været et kæmpe privilegie og ikke mindst en stor drivkraft i hans egen udvikling. At få lov til at følge de helt unikke projekter der er blevet gennemført ned til mindste detalje. Ikke mindst samspillet med bygherrer, rådgivere og de dygtige arkitekter – hvor KG Hansens slogan ”Kan det tænkes kan det bygges” virkelig giver mening. Som for eksempel i processen med LEGO House - fra det første møde med en arkitekt fra BIG, der sad med sin præsentationsbog og tegnede og fortalte, til det fantastiske byggeri stod færdigt.

Stern har gennem årene været med på utallige spændende og udfordrende byggerier, som blandt andet: Magion, Billund Rådhus, Zleep Hotel, Jysk Landbrugsrådgivning, Arla Foods, Ringkøbing Skole, Billund Lufthavn, La Landia, Beierholms væverier, og ikke mindst de mange spændende byggerier for LEGO / KIRKBI, med mange, mange flere.

Også i den interne udvikling hos KG Hansen, har Stern været en stor aktør i transformationen fra en mindre entreprenørvirksomhed til i dag, hvor KG Hansen er en stor spiller i branchen. Rent organisatorisk er der ansat mange nye kollegaer, hvor Stern ledelsesmæssigt er kommet tæt på rigtig mange og hvor den enkelte altid er blevet anskuet med stort engagement og nærvær.

Stern er indbegrebet af KG’s værdier; respektfuld, ansvarlig, troværdig og så besidder han en meget høj faglighed. Han er vellidt både blandt samarbejdspartnere og kollegaer, han er tillidsfuld og så udviser han ordentlighed i alt hvad han gør og siger.

Privat er Stern gift med Susanne, som er IT arkitekt. De er bosiddende i Grindsted med den yngste af deres to piger, Kathrine på 20 år, der arbejder som lærervikar. Ældste pigen Rebekka på 23 år, bor i Århus hvor hun læser til socialrådgiver. Familien betyder rigtig meget og samværet vægtes højt, gerne på rejser hvor mange destinationer rundt i Europa, USA og Mellemøsten er besøgt, ligesom østen med rundrejser i Thailand og Malaysia. Et yndet rejsemål er Italien som på alle måder nydes. Ikke mindst det italienske køkken, som også udfordres, eksperimenteres og nydes i det private køkken i Grindsted, gerne i selskab med gode venner eller i familiens skød.

Jubilæet fejres ved en intern reception på Hotel Propellen, den 30. januar.

Tilbage
nyheder
114 / 118