KG Hansen vinder nyt sundhedshus i Odder

17. juni 2020 - kl. 02:51

Det er med stor glæde, vi kan fortælle, at vi i samarbejde med FRIIS & MOLTKE Architects og NIRAS har vundet konkurrencen om opførelse af et nyt sundhedshus for Odder Kommune.

Byggeriet, der er udbudt i totalentreprise, omfatter to ejerlejligheder, hvoraf den ene ejes af Odder Kommune og skal rumme kommunale funktioner i form af træningsfaciliteter og akutpladser. Den anden lejlighed ejes af KommuneKredit og skal udlejes til tre praktiserende lægeklinikker. Det samlede byggeri er fordelt på ca. 4.400 kvm. Derudover etableres parkeringspladser i forbindelse med bygningens kælder.

Uddrag fra dommerbetænkningen:
”Forslagets arkitektur trækker referencer til de smukke klassiske eksempler, som vi bl.a. kender fra Aarhus Universitets smukke parkbebyggelse. Forslaget roses for at kunne levere og designe en så elegant og samtidig så robust struktur, der gennem de ensartede røde toner fremstår meget homogen, på trods af de forskellige materialevalg og overflader. Dette design, og dette vartegn vil løfte området i Odder. Sundhedshuset signalerer venlighed og vil med arkitekturen invitere indenfor.” 

”Der er taget stilling til såvel tekniske løsninger som oplevede værdier, der sammen med en ’varieret grundplan, giver fornemmelsen af et meget imødekommende hus, der på samme tid indeholder meget afskærmede funktioner.”

”Bygningen tager i sin hovedform og materialevalg stærkt afsæt i nærområdets nuværende karakter, og tilfører samtidig et både moderne og fremtidssikret ’klassisk’ udtryk.”

Projekteringen forventes igangsat i juli 2020 med ibrugtagning i juli 2022. 

Vi ser frem til det videre samarbejde med Odder Kommune og det samlede team.Tilbage
nyheder
103 / 116